Lakepine

تولید پنلهای پلی گلاس و نصب و راه اندازی کلیه خط های ام دی اف پلی گلاس در سراسر ایران

Lakepine

تولید پنلهای پلی گلاس و نصب و راه اندازی کلیه خط های ام دی اف پلی گلاس در سراسر ایران

Lakepine

تولید کننده انواع ورق های پلی گلاس و نصب و راه اندازی خط تولید ام دی اف پلی گلاس در سراسر ایران

نویسندگان

۳ مطلب در آذر ۱۴۰۱ ثبت شده است

ابعاد ورق ام دی اف پلی گلاس استاندارد جهانی ۲۸۰ سانت در ۱۲۲ سانت است این سایز با استاندارد های جهانی طراحی کابینت آشپزخانه سایزبندی شده اما از آنجایی که در ایران برای طراحی کابینت سایزبندی استاندارد رعایت نمیشود معمولا سازندگان کابینت میل به استفاده از سایزهای بزرگتر نظیر ۳۶۶ سانت در ۱۸۳ سانت میباشند برای این سایز هم البته در کشورمان ورق پلی گلاس تولید میشود اما به لحاظ فنی تولید این سایز مشکلات زیادی به همراه دارد و تاکنون واحدهای تولیدی که اقدام به تولید این سایز نموده اند موفق به استمرار تولید نشده اند و به لحاظ کیفی پایینتر از سایز ۲۸۰ سانت در ۱۲۲ سانت تولید شده است.

دلیل این امر بزرگی طول و عرض ورق میباشد عرض زیاد هنگام تولید غبار روبی خوبی در فرچه ها انجام‌ نمیشود چون مکنده ها نمیتوانند کل عرض ام دی اف را پوشش دهند و طول زیاد این ورق ها باعث طول خط نیز زیاد شود و ایزولاسیون هم به نسبت درازی خط مشکلتر میشود.

البته سازندگان ماشین الات خط نیز بیکار ننشسته اند و این صنعت در حال توسعه میباشد و سعی در ابداع روش های جدیدتر برای این کار را دارند.

یکی دیگر از مشکلات تولید پلی گلاس با ورق های سایز بزرگ وجود تلرانس در ضخامت ورق به نسبت بزرگی آن است و هنگام عبور ورق از دستگاه سمباده همه سطح ورق بطور یکسان لایه برداری نمیشود البته این مشکل در ورق های سایز کوچک نیز وجود دارد اما مقیاس آن کمتر است. بنابر این در حال حاضر تولیدکنندگان پنلهای پلی گلاس در سایز ۲۸۰ سانت در ۱۲۲ سانت برای بهبود کیفی کار اسانتری در پیش دارند.

در حال حاضر در ایران ابعادی که برای پلی گلاس تولید میشود 

۲۸۰ × ۱۲۲ سانتیمتر

۳۶۶ × ۱۸۳ سانتیمتر

 

 

​​​​​​

کامبیز مصلح

نوعی پلی گلاس که علاوه بر انجام فرایند پلی گلاس شفاف فرایند مات سازی انجام میشود. این فرایند توسط دستگاه اگزایمر که گاز نیتروژن در آن جریان دارد انجام میشود و ام دی اف سوپر مات تولید میشود.

اگر بخواهیم نحوه انجام این فرایند را بصورت علمی ولی ساده توضیح دهیم در واقع گاز نیتروژنی که در دستگاه اگزایمر جریان دارد باعث چروک شدن ملکولهای پلی گلاس و سطح پنل میشود و شکست نوری رخ میدهد و ام دی اف سوپر مات میشود. این شیوه جدید و پر هزینه باعث میشود ام دی اف پلی گلاس بجای رفکلس مستقیم و موازی فوتون های نور شکست نوری گسترده ای ایجاد کند و جلوه زیبایی را در ام دی اف سوپر مات خلق کند.

نیتروژن مایع داخل مخزن دمایی معادل منهای ۱۹۰ درجه سانتیگراد دارد و برای استفاده در اگزایمر توسط ویپلایزر طی فرایندی از مایع به گاز تبدیل میشود

درون اگزایمر فضایی که ام دی اف ها از آن عبور میکند با گاز نیتروژن اشباع شده و هنگام عبور ام دی اف ها از زیر لامپهای اگزایمر تحت تاثیر قرار گرفته و تغییر شکل مولکولی میدهد این تغییر شکل شبیه چروکیدن میباشد و باعث شکست نور در سطح پنلها میشوند و ام دی اف های سوپر مات خلق میشود.

در حال حاضر تنها روش تولید ام دی اف سوپر مات یا پلی مات به همین صورت است و بزرگترین چالش تولید کنندگان تهیه نیتروژن با خلوص بالا معادل ۹۹.۹۹۴ درصد در مقیاس آزمایشگاهی است و از معایب عمده تولید آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

- قیمت بالای نیتروژن

- تبخیر نیتروژن مایع 

- تجهیزات گران نگهداری نیتروژن

- کمیاب بودن نیتروژن با خلوص بالا

ام دی اف های سوپر مات یا پلی مات به لحاظ ظاهری با ام دی اف ملامینه مات که با کروم پلیت صابونی مات زده میشود شباهتهایی دارد و خریدارانی که تخصص کافی ندارند بهنگام خرید باید دقت فرمایند . پلی مات ها انتی فینگر میباشد و مقاومت بالایی در برابر خط و خش دارند 

 

کامبیز مصلح

در حال حاضر همه ام دی اف های پلی گلاس تولید داخل و پلی گلاس ایرانی هستند و باید مصرف کنندگان توجه داشته باشند هزینه اضافی بابت این موضوع پرداخت نکنند ام دی اف پلی گلاس در سبد کالاهای لوکس قرار دارد و چند سالیست جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی واردات مشابه خارجی ممنوع شده است البته با توجه به اینکه مغزی و کاغذ ملامینه و مواد پلی گلاس تماما خارجی میباشد تنها مسئله مهم برای مصرف کننده کیفیت تولید و نوع مواد بکار رفته در ام دی اف پلی گلاس ایرانی میباشد .

البته بعضا با مغزی های ایرانی هم ام دی اف پلی گلاس ایرانی تولید شده که مسلما تولید کننده باید این محصول را با قیمت تمام شده مناسب تری در اختیار فروشندگان و مصرف کنندگان ام دی اف پلی گلاس ایرانی قرار دهند.

ام دی اف خام مناسب و رایج برای تولید ورق های پلی گلاس نوع خارجی تایلندی برندهای ادونس و واناچای و پنل پلاس میباشد در بین برندهای ایرانی پویا و آرین سینا برای تولید ام دی اف پلی گلاس ایرانی تست و تولید شده شرکت ارین سینا نوع ویژه ای از برند خود را با نام ارین مریم تولید کرده که دارای سطح صیقلی مناسب و تلورانس اندک میباشد و برای تولید ام دی اف پلی گلاس ایرانی مناسب میباشد .

در برهه ای از زمان که واردات ام دی اف های خام تایلندی با مشکل روبرو شد تولید کنندگان ام دی اف پلی گلاس ایرانی برند های ترک را برا تولید ام دی اف پلی گلاس ایرانی خریداری و اقدام به تولید کردند برندهای معروف ساخت کشور ترکیه که وارد ایران شدند کاستامانو چ چامسان بودند که اینجانب تجربه ای که داشتم فکر میکنم ام دی اف های خام ترک دانسیته کمتری نسبت به مشابه تایلندی داشتند و در مقایسه با مشابه ایرانی نظیر ارین سینا و ارین مریم تفاوت چشمگیری نداشتند و چه بسا کیفیت ام‌ دی اف خام برند پویا از برندهای ترک بهتر بوده است البته خاطرنشان میکنم اینجانب نمیدانم شرائط خرید بازرگانان و نوع و کیفیت سفارش به چه نحوی بوده اما اگر تولیدات نرمال این دو برند ترک وارد کشورمان شده بنظرم ارزش خرید بالایی ندارد و اینجانب برندهای ایرانی را ترجیح میدهم.

 ام دی اف پلی گلاس ایرانی در سایزهای  ۲۸۰×۱۸۳ و ۳۶۶×۱۸۳ سانتیمتر تولید میشود و ضخامت ۱۶ و ۱۸ میل برای سایز ۲۸۰×۱۸۳ سانتیمتر و ضخامت ۱۶ میل برای سایز ۳۶۶×۱۸۳ سانتیمتر تولید میشود. تنوع رنگی بیشتر و کیفیت برتر را سایز ۱۸۳×۲۸۰ سانت دارا میباشد .

کامبیز مصلح